Brukes for å:
Rense leveren
Rense blodet
Rense nyrer og binyrer
Rense mage -og tarmsystem.
Drepe parasitter og innvollsorm
Inneholder: Løvetannrot, Malurt, Ingefær, Burot, Oolong, Rosmarin, Senna alexendrina, Buskmure, Mariatistel.
Pakken inneholder 35gram.
Bruksansvisning:
Plassèr 2 teskjeer av blandingen i tesil/tepose
og putt i en kopp. Fyll opp med glovarmt (men ikke kokende) vann og la trekke i 15 minutter.
Man kan med fordel trekke 1stk oppfylt tesil/tepose
2-3 ganger før det kastes.
Drikkes 3 ganger daglig.
For best resultat oppfordrer vi til at man faster i 3 dager før man starter kuren. Det innebærer at man drikker kun rent vann, og spiser kun lett mat som frukt og salat (ikke rotgrønnsaker).
Unngå følgende:
- Nikotin
- Stråling (etter beste evne)
- Koffein
- Antihistaminer
- Vitamintilskudd
- Sukker
- Soya
- Brus
- Kjøtt
- Meieriprodukter
- Poteter og annen stivelse
- GMO
- Brød
LØVETANN
Den medisinske virkningen av løvetann er primært knyttet til fordøyelsessystemet og urinveissystemet. Roten av løvetann er dessuten et av de mest effektive avgiftende midlene vi har i urtemedisinen. Urten har stor terapeutisk virkning ved en rekke sykdommer og plager, heriblant kreft, autoimmune sykdommer, forstoppelse, revmatiske sykdommer, væskeansamlinger i kroppen, høyt blodtrykk og hudlidelser som kviser, eksem og psoriasis.
Det påstås at løvetann dreper kreftceller i kroppen. Og det på svært kort tid.
besthealthyguide.com/the-plant-that-makes-cancer-cells-disintegrate-within-48-hours-2/
Løvetann (særlig roten) inneholder bitre stoffer som stimulerer den første fasen av fordøyelsen ved å fremme appetitten og øke utskillingen av magesyre og andre fordøyelsesvæsker. Videre øker løvetann frigjøringen av galle fra leveren og galleblæren. Den økte gallestrømmen skyldes både at leveren påvirkes til å øke produksjonen av galle og at galleblæren trekker seg sammen og således øker strømmen av galle til tarmen. Dette er særlig gunstig hvis man sliter med dårlig nedbrytning og opptak av fettstoffene i maten.
Studier både på mennesker og dyr viser at inntak av løvetannrot kan være gunstig ved sykdommer som hepatitt og gulsott, og at urten kan bidra til å forebygge dannelsen av gallesteiner. Løvetann kan også virke bra for andre problemer forbundet med en dårlig fungerende lever, som for eksempel tretthet og irritabilitet, hudproblemer og hodepine. Den stimulerende effekten til løvetann omfatter også bukspyttkjertelen, hvor den øker insulinsekresjonen, noe som kan være til nytte ved diabetes. Roten av løvetann virker ellers mildt avførende. Psykisk hjelper løvetann kroppen med å frigjøre seg fra sinne og frykt, følelser som setter seg fast i lever og nyrer.
Den urindrivende effekten av løvetannblad er dokumentert gjennom flere studier. Som urindrivende middel fjerner løvetann ikke bare væskeoverskudd, men stimulerer også saltutskillingen. For mye salt i kroppen binder som kjent væske til vevene og bruk av planten kan derfor føre til vektreduksjon.
Både roten og bladene av løvetann virker blodtrykkssenkende.
Løvetann er kjent som et mildt styrkemiddel som renser kroppen ved å øke utskillingen av giftstoffer, avfallsstoffer og forurensinger både via leveren og nyrene. Bitterstoffene i løvetann stimulerer dannelsen av fordøyelsesvæsker, garvestoffene virker bindende, og de organiske syrene virker, sammen med slimstoffer i urten, mildt avførende. Ettersom urten har en vanndrivende virkning og stimulerer utskillingen av urinsyre fra kroppen, er den nyttige i bekjempelse av urinsyregikt, leddbetennelse og revmatisme. Den stoffskiftestimulerende virkningen av løvetann har dessuten en svært gunstig effekt på bindevevet i kroppen, og på dette området er løvetann bedre enn de fleste andre medisinplanter. Roten har dessuten en mildt betennelseshemmende virkning, noe som støtter den tradisjonelle bruken av løvetann i behandling av revmatisme. Alt dette gjør at revmatikere bør være flittige brukere av løvetann.
BUROT
(Artemisia Vulgaris) også kjent som sort salvie og mugwort, er en urt med mange egenskaper. Den virker beskyttende og rensende på samme måte som bla. hvit salvie og Ceder, og har en behagelig duft. Som en bitterurt kan burot brukes når fordøyelsen trenger å bli stimulert. Burot kan inntas gjennom lang tid ved lav dosering for å bedre appetitten, fordøyelsesfunksjonen og opptaket av næringsstoffer.
Buroten er også en "drømmeurt". Burot ved sengen sengen holder vonde drømmer borte. En kopp Burot før sengetid gir klarere drømmer, og gjør en i stand til å huske dem bedre. Perfekt for personer som har problemer med å drømme, eller personer som ønsker å dykke dypere i drømmene sine.
Også fin til meditasjon.
Som en bitterurt er burot rensende på blodsystemet.
En kopp burot-te hjelper mot menstrusjons-kramper, og har mange flere fysiske egenskaper:
Appetittvekkende, fordøyelsesstimulerende, galledrivende, blodstillende, smertestillende, styrkende, antiseptisk, desinfiserende, dreper innvollsorm, svettedrivende, urindrivende, svakt avførende, nervestyrkende, livmorstimulerende, menstruasjonsregulerende, sammentrekkende, krampeløsende, mildt narkotisk. I kinesisk medisin sies det at urten "varmer" meridianene og motvirker "indre kulde".
INGEFÆR
er en svært varmende urt med skarp og bitter smak. Den virker kvalmedempende (virker gjennom det autonome nervesystemet, og ikke gjennom sentralnervesystemet), appetittstimulerende, fordøyelsesfremmende, magestyrkende, leverbeskyttende, kolesterolsenkende, øker sekresjonen av spytt og andre fordøyelsesvæsker (galledrivende), demper tarmgassproduksjonen (luftdrivende), styrker musklene i tarmene og fremmer peristaltikken, men virker også krampeløsende på magens glatte muskulatur. Videre stimulerer ingefær blodsirkulasjonen (mildt hjertestyrkende ved at den øker sammentrekkingen av hjertemuskelen), reduserer mengden blodlipider og beskytter mot sammenklebing av blodplatene. Ingefær virker ellers svettedrivende (noe som fører til avkjøling av huden), mildt urindrivende, slimløsende, luftveisrensende, hostedempende, febersenkende, avslappende, hudirriterende (rødmefremkallende), betennelseshemmende og smertelindrende (ved å hemme biosyntesen av prostaglandiner og leukotriner), bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, antiparasittisk, ormedrepende, antiseptisk, avførende, afrodisierende og hjertestyrkende. Ingefær er ellers en antioksidant og et yang-tonikum. Fersk ingefær anses som best for luftveisproblemer, og tørket ingefær for fordøyelsesproblemer.
MALURT
Den aromatiske malurten har siden oldtidens Egypt vært høyt verdsatt på grunn av sine medisinske egenskaper, særlig for sin styrkende og rensende effekt på leveren og fordøyelsessystemet, og som ormemiddel.
Den viktigste ingrediensen i malurt er en eterisk olje som hovedsakelig består av absinthol, tujon, og bitterstoffer. Tujon kan paralysere rundormer og andre parasitter og gir på den måten kroppen mulighet til å kvitte seg med dem.
To av plantens innholdsstoffer, absinthin og anabsinthin, virker stimulerende på fordøyelsen og en ekstrakt av planten styrker funksjonen til lever og galleblære hos personer med leversykdommer.
Malurt er altså særlig nyttig for mennesker med svak fordøyelse. Den stimulerer appetitten ved å øke utskillingen av spytt, magesyre og galle, og forbedrer derfor fordøyelsen og opptaket av næringsstoffer. Malurt lindrer ved krampeaktige tilstander i magetarmkanalen og ved kronisk betennelse i mageslimhinnen, men må ikke brukes ved sår i magetarmkanalen. Hvis den inntas regelmessig over en viss periode, styrker den langsomt fordøyelsen og hjelper kroppen til å gjenvinne full vitalitet etter lengre tids sykdom. Den egner seg svært bra til etterbehandling av gallesteinsanfall. Hos mennesker med en ømtålig galle vil en kopp malurt-te daglig virke forebyggende. Foruten de ovennevnte bruksområdene anbefales malurt ved halsbrann og magekatarr.
FORSIKTIGHETSREGLER:
Burot må ikke brukes av gravide, særlig ikke de første tre månedene i svangerskapet, da urten kan forårsake abort pga de sammentrekkende egenskapene.
Personer med allergi mot pollen av burot kan reagere.
Malurt må ikke brukes over lengre tid, i alle fall ikke sammenhengende i mer enn fire uker. Gravide og ammende må ikke bruke malurt på grunn av tujonets tendens til å stimulere livmorsammentrekninger. Personer med magesår bør heller ikke bruke urten.